Назад

Активизиране на сътрудничеството между българския и израелския бизнес



В БТПП се проведе среща между в.и.д. председател на Българо–израелската търговска палата (БИТПП) при БТПП Христо Попов и председателя на БТПП Цветан Симеонов.
 
Христо Попов представи програмата на смесената палата, включваща  провеждане на съвместни дейности и бизнес форуми в България в сътрудничество с други сродни организации, с представители на правителствени и бизнес среди, както и с участието на български и израелски фирми/организации. Той подчерта, че основна цел на новото ръководство ще бъде изграждането на по-тясно сътрудничество с Посолството на Израел и интензифициране на отношенията с други партньорски организации в Израел.
 
Основна задача на БИТПП е запознаване на българските и израелски компании с възможностите на българския пазар за развитие на бизнес и създаване на преки контакти между българските фирми и потенциални израелски партньори. Целта е нарастване на търговско-икономическия обмен и привличане на инвестиции.
 
Обсъдено бе организирането на бизнес форум през първата половина на 2016 г. на тема „Иновациите и информационните технологии в полза на бизнеса” с участието на представители на израелския бизнес.
 
БТПП изрази готовност за съдействие в посока развитие на бизнеса от двете страни с цел активизиране на двустранните търговско-икономически отношения.
 

27.05.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад