Назад

БТПП участва в априлската пленарна сесия на Европейския икономически и социален комитет в Брюксел



Зам.-председателят на БТПП Георги Стоев участва в априлската пленарна сесия на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК), която се провежда на 22 и 23 април 2015 г. в Брюксел.  Сесията започна с Дебат за енергийния съюз, представен от зам.-председателя на Европейската комисия, отговарящ за енергийния съюз Марош Шефкович и продължи с дебат за търговската политика и трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) и представянетo на икономическите приоритети на ЕС през следващите години.
 
Георги Стоев участва в дебатите и в обсъжданията, както и в приемането на  становищата, свързани с работата на секция Транспорт , Енергетика и инфраструктура. Разгледани бяха Пътна карта за постигането на Единно европейско транспортно пространство, въздействието на политиките на ЕС в областта на климата и енергетиката върху развитието на селското и горското стопанство, и други въпроси. 
 
От секция Външна политика беше представено становището за Ролята на гражданското общество в отношенията ЕС - Албания. 
 
След  пленарната сесия беше проведена и среща на представителите на  работодателските организации и заседание  на Комитета по търговия и инвестиции на ЕВРОПАЛАТИ, на която  зам.- председателят на БТПП Георги Стоев  бе отново избран за председател на Комитета по търговия и инвестиции. Георги Стоев информира участниците за предстоящите събития, свързани с честването на 120-годишнината на БТПП  тази година и предаде поканата от председателя на БТПП Цветан Симеонов  към ръководството на Европалати.
 

23.04.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад