Назад

БТПП и Посолството на Австрия ще продължат да разширяват сътрудничеството си в услуга на бизнеса





На среща между Н. Пр. Роланд Хаузер, извънреден и пълномощен посланик на Австрия в София, и председателя на БТПП Цветан Симеонов бе обсъдено по-нататъшното развитие на двустранните търговско-икономически отношения.
 
Цветан Симеонов представи структурата, основните приоритети, дейностите, бизнес услугите на Палатата в усилията й да подпомага и защитава интересите на своите членове, както и на всички представители на бизнеса в страната. 
Разгледано бе членството на Палатата в престижни международни организации. 
 
Н. Пр. Роланд Хаузер изрази положителните си впечатления от икономическия потенциал на България. Страната ни е привлекателно място за инвестиции за австрийския бизнес. Отношенията между двете страни в икономическата сфера се развиват стабилно и бележат трайна положителна тенденция, бе констатирано на срещата.
Сътрудничеството между БТПП и Посолството на Австрия в София ще продължи да се разширява с цел насърчаване на бизнеса.
 
                               
 
Пред австрийския посланик бе демонстрирана новата лаборатория на GS1 България в сградата на БТПП. В лабораторията ще се осъществява проверка на качеството на вече генерирани баркод символи и ще се предлагат услуги за генериране на баркодове и заснемане на продукти с цел публикуване на качествени снимки в продуктовия каталог на GS1 България и онлайн магазините.
                                            
В рамките на програма за менторство между GS1 България и GS1 Австрия са установени много тесни връзки за споделяне на опит и добри практики. Ежегодно се провеждат срещи между представители на двете организации, на които те представят своите дейности, обсъждат тенденции в развитието на технологиите и стандартите GS1, и решаването на въпроси, свързани с предоставянето на по-качествени и съответстващи на нуждите на членовете на двете организации услуги.
 

21.03.2015 г.
Назад