Назад

Перспектива за българските производители на алжирския пазар





Търговско-икономическото сътрудничество между България и Алжир обсъдиха председателят на БТПП Цветан Симеонов и инж. Иван Стефанов, представител на Валмар Интернешънъл ЕООД, действаща в областта на хидроинженеринга. 
Компанията от 2000 г. работи активно за разширяване на търговско-икономическите ни отношения с Алжир. С съдействието на БТПП е участвала на изложение в страната, на което е наградена със златен медал.
                          
 
Според инж. Стефанов алжирската икономика се развива сравнително добре на фона на сложната обстановка в региона. 
Договорено бе проучване на възможностите за осъществяване на посещение на български фирми от козметичния сектор в Алжир в рамките на тази година. Този отрасъл е доказано успешен и българските производители биха могли ефективно да разгърнат своя потенциал на алжирския пазар.
 
Инж. Стефанов подчерта големите възможности за изграждане в Алжир на малки преработвателни предприятия в областта на хранително-вкусовата промишленост на базата на българския опит и експертиза.
 
При интерес за участие в предстоящото посещение в Алжир – септември-октомври 2015 г. на фирми от козметичния бранш, можете да се свържете с: БТПП, Дирекция «Международно сътрудничество и международни организации»
e-mail: interdpt@bcci.bg; тел.: 02 8117 489.

20.03.2015 г.
Назад