Назад

Икономически форум за Индия



Българската търговско-промишлена палата информира за провеждането на предстоящ икономически форум за Индия. Събитието се организира от Посолството на Индия в България, със съдействието на БТПП. Форумът ще се проведе в София хотел Балкан (зала „Средец”) на 25 март 2015 г. от 9.00 часа. 
 
Целта на форума, който е част от кампанията "Make in India", е да се насърчат глобалните инвестиции в производствения сектор в Индия, като се представят ползите на производство в страната. Акцент ще бъде поставен върху преимуществата, които правителството на Индия осигурява на чуждестранни компании, които преместват производствените си мощности в страната.
 
В рамките на форума ще бъдат представени и потенциални търговски и инвестиционни възможности между Индия и България, както и успешни практики.
 
Перспективни области за бъдещо развитие на българо-индийските търговско-икономически отношения са: информационните технологии (създаване от индийски компании на високотехнологични ИТ паркове в България); търговия със суровини (български износ на медни руди и метали); химическа промишленост (износ от България на карбонати); текстилна и кожарска индустрия (възможности за джойнт-венчъри и износ от Индия); хранително-вкусова промишленост (обработка на цитрусови плодове и консервиране; търговия със пшеница и ориз); фармацевтика (джойнт-венчъри и търговия с медикаменти и субстанции); търговия с авточасти и бижутерия (износ от Индия); парфюмерия и козметика (износ от България); износ на българско оборудване за газостанции и газови колонки и др
 
При интерес за участие във форума, моля, потвърдете в Посолството на Индия в срок до 23 март (понеделник) 2015 г. на e-mail: secretary@indembsofia.org или тел.: 02 963 56 75/ 76/ 77.
 
За допълнителна информация:
Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации”, БТПП
тел. 02/8117 494, 8117 489
 

 


19.03.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад