Назад

Република Филипини с бизнес преференции за европейски фирми



Валерио Мацоне, представител на Европейско-филипинска бизнес мрежа, се срещна с председателя на БТПП Цветан Симеонов. 
 
Разяснено бе, че мрежата съществува от 2014 г. и обхваща 8 европейски палати, като има за цел подпомагане на европейски предприятия, които имат желание да осъществят контакти с партньори от Филипините или да реализират бизнес в страната. Организацията покрива 14 икономически сектора, традиционни за Филипините. 
Република Филипини предлага много преференции на европейски фирми и пазарът се разраства изключително бързо. Икономическият растеж в страната през 2014 г. е 7%. България е на 16 място сред държавите, членове на ЕС по обем на търговия във Филипините със стокообмен от 72 млн. евро.
 
Председателят на БТПП отбеляза, че съществува голям потенциал за разрастване на търговско-икономическите отношения България –Филипини както под формата на търговия, така и чрез създаване на смесени фирми, изнасяне на производства, възлагане на дейности на поддоставчици и т.н.
 
Договорено бе сътрудничество между Палатата и Европейско-филипинската бизнес мрежа. Предвижда се в началото на есента да се проведе специализирано събитие в София с цел насърчаване на икономическото сътрудничество България - Филипини.
 

19.03.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад