Назад

БТПП и китайска делегация обсъдиха нови възможности развитие на търговско-икономическите отношения





Делегация от гр. Нинбо, Китай бе на посещение в БТПП и проведе разговор с председателя на БТПП Цветан Симеонов. 
 
Делегацията бе водена от Динг Хайбин, заместник-главен секретар на Общинска администрация - град Нинбо. 
 
Обсъдени бяха възможностите за икономическо сътрудничество между България и Китай. Представена бе и важна платформа за развитие на двустранните отношения и чрез търговското и инвестиционно изложение за страните от Централана и Източна Европа и Китай – CEEC Expo, което ще се проведе 8-12 юни 2015г. в Нинбо. Градът е с площ 10 хил.кв.м, населението е 7,5 млн. жители. Над 15 хиляди са привлечените инвеститори там.
Китайската делегация информира, че тази година организаторите на изложението предоставят 100 хил кв. м. изложбена площ и  насърчават изложителите чрез предоставяне на безплатен стандартен щанд, трансфер от Шанхай – Нинбо, както и вътрешен транспорт до изложбената зала. Поканени са инвестиционни институции, фирми, държавни и общински власти.
 
Участник в делегацията бе и заместник-председателят на Комитета за насърчаване на международната търговия, гр. Нинбо Ли Джианхау. Той изрази желание за сътрудничество с БТПП за участие на китайски фирми в изложения в България. Годишно Комитетът организира участието на китайски компании в над 2000 изложения по света.
 
Председателят на БТПП потвърди готовността на Палатата за оказване на съдействие при разширяване на търговско – икономическите връзки между двете страни и информиране на български фирми за участие в изложението.
 
Повече информация за изложението - ТУК 
 
За допълнтелни въпроси относно участиe в търговското и инвестиционно изложение CEEC Expo: 
Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“
тел.: 02/ 8117 494, 02/ 8117 489 
e-mail: m.markova@bcci.bg
 

29.01.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад