Назад

Наближава връчването на Наградите на Германската икономика в България за 2014 година



На 29 януари 2015 година Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК)* ще награди за единадесети път фирми, допринесли през последните дванадесет месеца за развитието на българо-германските икономически отношения. 
Наградата на Германската икономика в България за 2014 година ще бъде присъдена в три категории  - „Голямо предприятие“;  „Малко и средно предприятие“; Отворена категория (проекти, организации, социална ангажираност, иновации). 
Отличени ще бъдат най-добрите от общо 30 номинирани предприятия
Членството в ГБИТК не беше условие за участие. 
 
Информация за номинираните фирми: ТУК
 
Кои да бъдат наградените този път решава жури, съставено от представители на Посолството на Германия в България, на Германската агенция за инвестиции и търговия Germany Trade and Invest, Института за пазарна икономика, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, ГБИТК и Консултативния съвет „Индустрия“ към ГБИТК.
Предприятията, които поддържат българо-германските бизнес връзки, заслужават нашата подкрепа и признание: очаква се стокообменът между Германия и България за 2014 година да достигне пореден рекорд и да надмине оборота от 2013 г. (5,3 млрд. евро). 
 
Носители на Наградата на Германската икономика в България: ТУК
 
Церемонията по връчването на наградите на Германската икономика ще се състои в рамките на Новогодишния прием на ГБИТК.
 
За повече информация: Невена Драгостинова, Връзки с обществеността към ГБИТК, на +359 2 8163022, +359 894 646712 или nevena.dragostinova@ahk.bg.
 
 
__________
*Германо-Българската индустриално-търговска камара е част от световната мрежа на германските външнотърговски камари. В 90 страни по света те предлагат своя опит, контакти и услуги, както на германски, така и на чуждестранни фирми. ГБИТК е наследник на Представителството на германската икономика и на Деловия клуб на германската икономика в България. Тя е официално учредена на 9 март 2004 година на базата на двустранно споразумение между правителствата на Федерална Република Германия и Република България. В ГБИТК членуват 500 фирми, институции, организации и физически лица. 
 

24.01.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад