Назад

„Mitsui & Co. Deutschland GmbH“ проучва възможностите за инвестиране в България



Новоназначеният генерален директор на търговското представителство на „Mitsui & Co. Deutschland GmbH” в Букурещ Тецуя Фуджии посети БТПП и се срещна със зам.-председателя на Палатата Георги Стоев.
 
Целта на работното посещение бе запознаване с дейността на организацията и проучване на възможностите за инвестиране в България.
Обсъдена бе необходимостта от развитие на традиционните сектори за България като туризъм, разработването на специално подготвени пакети за японски граждани, както и обучение на мениджъри и управлението на хотелски вериги.
 
Тецуя Фуджии сподели, че интересите на „Mitsui & Co. Deutschland GmbH”  в района на Румъния са насочени главно към селското стопанство, ИТ сектора, компоненти за автомобилостроенето. В момента той проучва възможностите в България, като подчерта, че потенциалът на региона е силно подценен от японските фирми и инвеститорите се насочват предимно към западноевропейските пазари.
 
Георги Стоев представи предимствата на България като атрактивно място за бизнес инвестиции, както и стратегическото географско положение, потенциалът на работната ръка и комуналните услуги, данъчната система в страната и стимулите от страна на правителството за привличане на чуждестранни инвестиции.
 
От името на БТПП и Българо-японския бизнес съвет (БЯИС) зам.-председателят Гeoрги Стоев изрази готовност за съдействие на г-н Фуджии при изпълнение на задачите си на българския пазар.
 

19.01.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад