Назад

Първа среща на министър Ангелкова с национално представителните работодателски организации







Проведена бе първата работна среща между министъра на туризма Николина Ангелкова и национално представителните работодателски организации. Представител от страна на БТПП бе главният секретар на Палатата Васил Тодоров.
 
Министър Ангелкова очерта основните приоритети на новото министерство. Един от фокусите в предстоящата работа ще бъде върху участието на Министерството на туризма и неправителствените организации по европейски проекти и програми. Като друг важен елемент бе посочен национален план за изграждане на туристическа инфраструктура. Министерството ще се съсредоточи и върху визовите ограничения по отношение на съседните на България държави, както и спрямо такива, където е необходимо издаването на визи.
Отбелязано бе, че за националната реклама на страната ни за 2015 г. ще се наблегне върху проучването на ефективността на рекламата. Министър Ангелкова увери, че Министерството ще започне работа и по положителното промотиране на България в други страни.
 
Едно от предложенията на главния секретар на БТПП бе да се използват реализирани вече туристически проекти, като бе посочен успешен пример - проект „RECULTIVATUR”, който обхваща страни от Югоизточна Европа и е в помощ на туристическите фирми. Важен фокус в изказването бе поставен и върху изграждането на добри транспортни връзки между съседните балкански държави, което е от значение както за туризма, така и за бизнеса като цяло.
„Биха могли да се изградят и пакетни услуги за чужденци, които да включват възможности за посещение на отделни обекти в съседни държави, като това би стимулирало потока на туристи”, коментира Васил Тодоров. По думите му важен елемент за туристическите услуги в България е и квалификацията на обслужващия персонал, като за това е необходимо допълнително обучение.
 

27.11.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад