Назад

Бизнес форум на Дунавския регион във Виена



БИЗНЕС ФОРУМ НА ДУНАВСКИЯ РЕГИОН ще се проведе за четвърти път във Виена на 6-7 ноември 2014г. Домакин е Австрийската федерална стопанска камара, а БТПП е съорганизатор от българска страна. 
 
Повече от 500 фирми, 50 международни лектори и политици от 14 страни ще обсъждат теми от хранително-вкусовата и преработващата промишленост с фокус вериги за създаване на добавена стойност в хранителния сектор. Сред основните теми са и „Борба с младежката безработица“ и „Европейски фондове в Дунавския регион“. Ще бъде разгледаната и темата за двупистовия подход в образованието, който е много привлекателен за работодатели и ефективен в борбата с младежката безработица. В допълнение участниците ще научат как да получат „свежи” пари от ЕС. 
 
Целта на тази конференция е създаването на продуктивен диалог между корпоративните лидери и публичния сектор, който да даде тласък на икономиките на страните около река Дунав. 
 
Предвижда се предварително заявяване на двустранни срещи с потенциални партньори (http://drbf.converve.com) и посещение на Експо центъра, където фирмите и организациите от Дунавския регион ще представят продукти и услуги.
 
Конференцията ще се състои в рамките на Дунавската стратегия на Европейския съюз и кампанията „Go International”, инициирана от Австрийското федерално министерство на науката, развойната дейност и икономиката. 
 
През втория ден ще бъдат организирани посещения до иновативни австрийски фирми от секторите храни и образование.
 
Дунавският  регион е първият, който изцяло се фокусира както върху моментното състояние, така и върху бъдещето на веригите с цел създаване на на добавена стойност в хранителната индустрия. 
 
Към момента има регистрирани над 70 фирми от региона. Крайният срок за регистрация е до 31 октомври 2014г. и е задължителна, тъй като местата са ограничени: http://drbf.converve.com
 
За допълнителна информация: БТПП, Елеонора Карнаса, E.Carnasa@bcci.bg, тел.: 02/ 980 21 89
 
 - Информация за събитието: http://drbf.converve.com/
 - Регистрация: http://drbf.converve.com/p_registration.php
 - Списък с участници: http://drbf.converve.com/index.php?page=cat_par
 

16.10.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад