Назад

Посещение на председателя на Либийската фондова борса в БТПП



Председателят на Либийската фондова борса д-р Ахмед Каруд и председателят на БТПП Цветан Симеонов обсъдиха двустранното икономическо сътрудничество. В срещата, която се състоя в БТПП участва и главният изпълнителен директор на българската компания, работеща Либия МКРТНИ ООД Анастас Терзобалиев.
 
Д-р Каруд, който  е учил в България, предложи съдействие за възстановяване на традиционните в миналото търговски отношения. Той информира, че страната му се нуждае от много стоки и инвестира значителни средства за изграждане на инфраструктура, въпреки сложната икономическа и политическа ситуация там и в региона. Чуждестранни банки вече оперират в Либия като са формирали смесени предприятия с местни финансови институции. Същото се отнася и за всички застрахователни компании. На Либийската фондова борса са листвани големи банки, застрахователни компании,  производители.
 
Гостите информираха, че либийски компании правят сериозни инвестиции в Испания, Малта, Турция, Великобритания и др. държави от Европейския.
 
Участниците в срещата се обединиха около мнението, че присъствието на българския бизнес на либийския пазар, както и либийските инвестиции в България е под потенциала . БТПП ще съдейства за разпространение на необходимата информация и установяване на контакти с цел постигане на по-тясно сътрудничество.
 

 


13.10.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад