Назад

Дни на българския бизнес в Йордания







 
В периода 26-29 март 2011г. в Хашемитско Кралство Йордания се проведоха дни на българския бизнес.
Българска бизнес делегация посети Кралство Йордания по време на официалното посещение на министъра земеделието и храните г-н Мирослав Найденов и заместник министъра на икономиката, енергетиката и туризма г-н Евгени Ангелов. На 27 март 2011г. в Аманската търговска палата се проведе бизнес форум с участието на повече от сто фирми от двете страни. От йорданска страна участваха ръководители на двете основни отраслови федерации в страната, мениджъри от инженерингови организации, сенатори от йорданския парламент, предприемачи, представители на различни местни министерства. 
От българска страна участваха повече от 35 фирми от секторите млекопреработване, хлебопроизводство, винопроизводство, месопреработване, производството на тютюневи изделия и напитки, енергетика, машиностроене, проектиране, целулозна индустрия, козметика и др. 
Изказване направиха двамата министри г-н Найденов и г-н Ангелов като и двамата благодариха за огромния интерес на йорданския бизнес към страната ни.
На 28 Март 2011г. бизнес делегацията посети инвестиционния борд на Йордания където пред делегацията бяха представени възможностите за инвестиции в кралството. След срещащата бизнесмените посетиха държавна военна фирма за снабдяване с храни и месо. В същия ден се проведе среща с Асоциацията на производителите и износителите на зеленчуци. 

28.03.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад