Назад

Юбилейна изложба на арх. Васил Вълчев - 50 години творчески път, свързан с БТПП



По повод 80-годишния юбилей на арх. Васил Вълчев ще бъде открита изложба „Пронстранствен дизайн“ в Съюза на архитектите на 23 септември от 18:00 часа.
 
Ще бъдат изложени над 250 фотоса на проектираните от него през последните 50 години български павилиони на международни панаири и на национални изложби. Фотосите показват творческата дейност на Васил Вълчев като архитект и неговите реализирани проекти за пространствено оформление. 
 
Хронологията на експозицията в изложбата отразява нагледно и дейността на БТПП по организирането и изграждането на международни панаири, на национални изложби, в това число и на Пловдивския панаир.
 
Арх. Вълчев споделя: „За реализирането на най-значителната част от моето 50-годишно творчество, заслугата е на БТПП“.
 
Трудовият път на арх. Васил Вълчев преминава през БТПП като проектант, главен специалист, главен архитект от 1962 до 1977г. Под негово ръководство в различни държави са реализирани българските павилиони български национални изложби и оформления на Международния панаир в Пловдив. На арх.Вълчев БТПП поверява и отговорността  за оформянето на българския павилион на Световното изложение „ЕКСПО 70“ в Осака. 
Като един от най-добрите професионалисти в областта на архитектурата той печели конкурси, получава отличия и награди за творческата си дейност.
 
Изложбата се организира със съдействието на БТПП.
 

19.09.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад