Назад

Среща с представители на Иточу Корпорейшън-Япония

Обсъжда се идея за създаване на българо-японски фонд за сътрудничество в областите еко земеделие и хранителни продукти




Председателят Цветан Симеонов, и зам.председателят Георги Стоев на БТПП се срещнаха с представители на японската компания “Иточу Корпорейшън”. Г-н Такеши Кумукава, член на  борда на директорите на Иточу корпорейшън сподели дългогодишния опит и дейност на фирмата в изграждането на соларни паркове, ветрогенератори, вятърни паркове и други високотехнологични проекти. Корпорацията търси партньори в България за бъдещо развитие на своята дейност.

Г-н Симеонов изрази готовност за указването на подкрепа от страна на Палатата в намирането на бъдещи партньори в страната и също така предложи на представителите на компанията да представят своите проекти в различните общини в страната, където по наше мнение съществува потенциал за бъдещи съвместни проекти.

След срещата се проведе и среща на клубния съвет на Българо-японския икономически съвет към БТПП като бяха обсъдени въпроси за възможността за подпомагане бедстващите японски жители след земетресението и цунамито в Япония чрез парични преводи към Японския червен кръст.

Повече информация е налична на:   http://www.jrc.or.jp/english/relief/l4/Vcms4_00002070.html.


21.03.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад