Назад

БТПП участва в юлската сесия на ЕИСК в Брюксел



Зам.-председателят на БТПП Георги Стоев участва в юлската сесия на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК), която започна на 9 юли в Брюксел и продължава и днес. 
 
В разгърналия се дебат за завършването на Икономическия и паричен съюз участие взеха бившият министър на икономиката на Франция Едмон Алфандри, който е председател на Управителния съвет на Центъра за европейски политически проучвания (CEPS),  Петер Бофингер - член на Германския съвет на икономическите експерти, представители на работодателските и синдикални организации.
 
В днешния пленарен ден държавният секретар по външните работи на Република Гърция Кирякос Геронтопулос направи равносметка на гръцкото председателство на ЕС, а италианският държавен секретар към Министерския съвет, отговарящ за европейските въпроси Сандро Гоци представи  приоритетите на италианското председателство на Съвета на ЕС .
 
В рамките на сесията бяха обсъждани широк спектър теми и документи като предложение за директива за дейностите и надзора на институциите за професионално пенсионно осигуряване,  политиката по отношение на интернет и управлението му, кибератаките в ЕС, състоянието на цифровото общество. Предмет на разисквания бяха и нова стратегия на ЕС за горите, програма за чист въздух за Европа, пътна карта за завършване на единния пазар за доставка на колетни пратки, Европейската имиграционна политика и отношенията с трети страни и други.
 

10.07.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад