Назад

БТПП: Разговорите с министъра на финансите ще продължат

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков проведе среща с ръководството Българската търговско-промишлена палата за Пакт за финансова стабилност на страната








 
Българската търговско-промишлена палата подкрепя идеята за приемане на Пакт за финансова стабилност на страната, като разговорите за изработване на конкретите текстове ще продължат. Това решиха министърът на финансите Симеон Дянков и председателят на най-голямата работодателска организация Цветан Симеонов.
Ние сме в ситуацията да отчетем крачка пред останалите ни европейски партньори след като днес и румънският президент и унгарският премиер поставиха вече въпроса за приемане на Пакт за финансова стабилност на техните страни, като това да бъде направено с промени в конституциите – каза вицепрепремиера Симеон Дянков.
Пактът може да позволи да се ограничи раздуването на администрацията и това да е решение с траен характер – коментира Цветан Симеонов. Бяха дискутирани въпросите за промените в така наречения закон за комисията на Кушлев и синхрона между нея и прокуратурата, МВР, Министерството на правосъдието, НАП и другите контролни органи. Беше обсъдена възможността за попълване и управление на пенсионните фондове, регистрацията на фирми и чудестранни търговски представителства в страната, за активиране възможностите на публично-частните парньорства и за ползата от опита на големите търговски вериги в интерес на потребителите.
Ръководството на БТПП обеща в близки дни да представи на държавните органи в това число и на финансовия министър копие от отчета за работата на Палатата през 2010 година в полза на бизнеса, от който е видно как без пари от данъкоплатците могат да бъдат постигнати добри резултати.
Вицепремиерът Дянков предприе поредица от срещи с бизнеса, на които да представи проекта си.

15.03.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад