Назад

Дистанционни стажове за български студенти, обучаващи се в чужбина



Правителството на Република България в партньорство с българския бизнес започва инициатива под мотото „България има нужда от вас.“ Целта е чрез осигуряване на дистанционни стажове в български предприятия да се създаде по-силна връзка между държавата, бизнеса и студентите, избрали да учат в чужбина. Идеята е младите и талантливи българи да бъдат мотивирани да се върнат в родината си, за да реализират потенциала си тук и да помогнат на българската икономика да се развива с ускорени темпове. Чрез дистанционните стажове българските компании ще си осигурят достъп до международен опит, практики и експертиза.  
             
Очакванията са тази инициатива на зам. министър-председателя по икономическото развитие г-жа Даниела Бобева да бъде споделена и подкрепена от българския бизнес. 
 
Желание за прием на български студенти, които учат в чужбина, за дистанционни стажове, може да се заяви като се изпрати попълнена заявка за участие по електронен път и с официално писмо. Формулярът е публикуван в раздел "Документи и материали"  в портала за студентски стажове в държавната администрация staj.government.bg.
 
До момента заявки за включване в програмата са изпратили фирми, пожелали за стажанти студенти от Австрия, Германия, Великобритания, Швейцария, Холандия, Франция и  Русия.
               
Подробности: ТУК
 
За допълнителна информация: тел: 02/940 2626, staj@government.bg
 

22.05.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад