Назад

Посещение на делегация от Ростовската Търговско-промишлена палата





Развитието на двустранните икономически отношения между България и Русия и по-специално с Ростовска област обсъдиха на среща в БТПП председателят на Търговско-промишлената палата на Ростовска област Николай Иванович Присяжнюк и председателят на БТПП Цветан Симеонов. В срещата участваха и директорът по външноикономическото сътрудничество и изложбената дейност на Ростовската палата Юрий Алексеевский и председателят на ТПП на Плевен Петко Кръстев.
 
Посещението е по повод отбелязване 50 годишнината от побратимяването на гр. Плевен с гр. Ростов на Дон*. В тази връзка, предстои в Плевен да се проведат поредица от събития с участие на представители на държавното и местното управление на Русия и Ростовска област.
 
В хода на разговора бе договорен и обмен на бизнес делегации.
 
Търговско-промишлената палата на Ростовска област е създадена през 1992 г и в момента с помощта на 104 служители осигурява целия спектър от бизнес услуги за фирмите от региона (АТА карнети, външнотърговски документи и сертификати, консултации и съдействие при искове, свързани с митнически и данъчни въпроси, изложения, обучения, медиация, арбитраж и много други). Палатата на Ростовска област има опит и в някои антикорупционни действия. Повече информация ще откриете на: www.tppro.ru.
 
_______________
*Росто̀в на Дон е град в Югозападна Русия, център на Ростовска област. Населението му през 2013 година е 1 103 733 души. Градът е център на Ростовска област и Южен федерален окръг. Разположен е на река Дон, на 46 km от нейното вливане в Азовско море. Област Ростов на Дон принадлежи към Южен федерален окръг, който включва Адигея, Астраханска област, Волгоградска област, Калмикия, Краснодарски край и Ростовска област.
 

16.05.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад