Назад

Партньорски срещи в Германия по проект CEFTA-DIHK



Приоритетите до 2020 година на страните от Централноевропейското Споразумение за свободна търговия (ЦЕФТА) бяха представени в Берлин на среща между партньорите по проект CEFTA-DIHK. В срещата, която се състоя в Съюза на германските Търговско-промишлени палати на 6 май 2014 година, бе представена и БТПП.
 
Директорът на Секретариата на ЦЕФТА Рената Витез представи Споразумението не само като инструмент за подготовка на бъдещи членки на ЕС, но и като за повишаване на конкурентоспособността и икономическия растеж. В рамките на форума бе представена позицията на германското правителство за разширяването на ЕС и се проведе дискусия за бъдещето на страните от Западните Балкани като страни кандидати за членство в ЕС и необходимостта от свободна търговия.
 
На 7 и 8 май 2014 г. в германския град  Гера, Източна Тюрингия, партньорите по проект CEFTA-DIHK, сред които и БТПП,  провеждат Годишна среща, на която програмират дейностите по проекта за периода май 2014 - април 2015 година. Като партньор по проекта, БТПП организира предстоящата на 15 май 2014 г. в София  конференция, посветена на Интернационализацията на икономиката на Централна и Източна Европа и Черноморския регион чрез прилагане на Споразумението ЦЕФТА.
 
Повече информация за предстоящата в София конференция: ТУК
 

07.05.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад