Назад

Шанхай също беше малко градче в провинция Цзянсу

В Българската търговско-промишлена палата се провежда среща на представители на българския бизнес с Китайска бизнес-делегация от провинция Цзянсу








 
В Българската търговско-промишлена палата се провежда среща на представители на българския бизнес с Китайска бизнес-делегация от провинция Цзянсу. Шанхай също беше малко рибарско градче в провинция Цзянсу – каза в своето представяне г-н Дзу Мин, генерален директор на Регионалното бюро по търговията в Цзянсу. Това е крайморска провинция със 77 милионно население с територия по-малка от България и с огромен промишлен потенциал. Само годишният оборот с Европейския съюз се равнява на 90 милиарда долара. 
Започналите двустранни срещи основно бяха посветени на силните страни на икономиката на провинция Цзянсу – соларни и ветрогенераторни инсталации, производство на фотоволтаични панели. Представени са секторите енергетика, строителство, автомобилостроене, производство на медицинска апаратура. Според представената статистика провинция Цзянсу произвежда фотоволтаичните панели за две трети от китайския пазар и има дял от една четвърт от световното производство. В първия фотоволтаичен парк в България край Ихтиман работи продукция произведена в тази провинция.
Г-н Дзу Мин, каза че Департамента по търговия в Цзянсу оказва съдействие за подобряване на бизнесконтактите и за представяне на китайските фирми, които излизат на европейските пазари. До момента провинция Цзянсу има представителство в Европа, но още няма изградена бизнес-структура за контакти със страните от Централна и Източна Европа и това може да бъде България.
В рамките на срещата беше отправена покана към Българската търговско-промишлена палата да гостува на Регионалното бюро по търговията в провинция Цзянсу. Заместник председателят на БТПП г-н Георги Стоев получи пергамент реплика на представянето на провинция Цзянсу на Световното изложение ЕКСПО 2010 в Шанхай.

09.03.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад