Назад

Среща с японска компания SANIX





 
На 8 март 2011 г. в БТПП се проведе среща с японската компания SANIX, г-н Шунсуке Сакума. От страна на БТПП участва г-н Георги Стоев, зам.председател на Палатата. Срещата бе инициирана от японската фирма и посолството на Япония в София – г-н Фокумори, търговски съветник.
SANIX INCORPORATED представлява холдинг, който има бизнес в следните области: производство на спиртни напитки – саке, търговия с вина и спиртни напитки, производство на санитарни продукти за домакинството, производство на изделия от силикон и други силикати. Интересът на компанията в България е насочен към внос на български вина за консумация в ресторанти и суши бар, както и за крайния потребител. Освен това компанията желае да внася саке в нашата страна. 
Г-н Стоев поясни, че качеството и цената на българските вина се конкурират с много световни известни марки и редица български винопроизводители могат да предложат много конкурентна стока. В тази връзка в срещата взе участие и управителят на малка винарска изба от Пловдивския регион – изба Песен, с. Песнопой. Той представи конкретна оферта на японската компания. 
Г-н Сакума сподели, че вече е осъществил доста срещи с български винопроизводители и остава в Япония след съответната дегустация да се направи оценка и избор на продуктите за внос от България.
Г-н Стоев обясни, че проучвания показват, че консумацията на „бял” алкохол /водка, джин, саке и др. / в нашата страна нараства през последните години с малки вариации според сезона, за това има потенциал и за внос на саке от Япония. В тази връзка представителят на SANIX има организирани и срещи с български дистрибутори на алкохол.

08.03.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад