Назад

Иракска фирма се интересува от внос на български традиционни храни



Мухамед Исмаил Сейан, председател на иракската фирма “TEAMMART” посети БТПП и се срещна с председателя на Палатата Цветан Симеонов.
 
По време на срещата бяха обсъдени възможностите за развитие на двустранните икономически отношения. От иракска страна бе проявен интерес  за развитие на хранителната промишленост и внос на традиционни български храни и млечни продукти. Гостът потвърди стабилизацията на Ирак, особено на Северноиракската кюрдска автономия и подчерта, че българските предприемачи имат репутация на местния пазар и биха могли да се възползват от възможностите за развитие на търговско-икономическите отношения между България и Ирак. 
 
Председателят на БТПП отбеляза, че с удовлетворение следи повишаването на интереса на българските производители и търговци към този регион, но все още има неизползван потенциал. Той изрази готовност БТПП да оказва съдействие на бизнесмени от двете страни с цел развитие на търговско-икономическите отношения.
 
При наличие на интерес и за повече информация: Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации” към БТПП, тел.: 02 8117 494, 8117 489 и e-mail: m.markova@bcci.bg. 
 

22.04.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад