Назад

Китайска делегация от провинция Хъбей, Китай посети БТПП





Китайска делегация от провинция Хъбей, Китай посети БТПП и се срещна с председателя на Палатата Цветан Симеонов. Ръководителят на делегацията Джонг Иан, който е зам.- генерален директор на Бюрото по търговия в провинция Хъбей подчерта, че визитата е с цел запознаване с потенциала на България и задълбочаванe на двустранните отношения в областта на търговията и строителството. Сред 11-членната делегация бяха генералният директор на Китайската търговска и индустриална банка, клон Хъбей, зам.-генералният директор на Хъбейския институт за изследване и проектиране на електрическата мощност.
 
По време на срещата бяха обсъдени възможностите за промотиране на участието на китайски партньори и инвеститори в инфраструктурни проекти в България като изграждане на мостове, магистрали и пр.  
 
Цветан Симеонов отбеляза, че БТПП поддържа добри отношения с дипломатите на китайското посолството в София и че чрез тях ще информира за възможностите за участие в проекти в България през новия програмен период 2014 – 2020 година. Той подробно очерта предимствата на инвестирането в България и отговори изчерпателно на всички поставени въпроси за банковата система, валутния обмен и възможностите за привличане на работна сила, както и нивото на работните заплати в страната.
 
Цветан Симеонов изрази готовност БТПП да съдейства на китайскитe партньори с цел задълбочаване на  търговско –икономически отношения между България и Китай.
 

17.03.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад