Назад

На семинар в БТПП представиха приоритетите на програма "Европа за гражданите" за 2014 година





Българската търговско-промишлена палата и Българската асоциация на жените предприемачи (БАЖП) организираха информационен семинар по програма ”Европа за гражданите“. 
 
Лектор на обучението бе Зина Любенова, ръководител проекти на Европейски граждански ресурсен център, София, създаден по програма "Европа за гражданите". Зина Любенова представи информация за дейността на Европейския и Национален център. Тя уточни, че основната цел на Центъра е да дава информация, експертиза, консултация по програма "Европа за гражданите", да предоставя техническа и методическа помощ към разработването на проектите по програмата, както и консултация по програма "Еразъм+". Лекторът запозна участниците в семинара с програма "Европа за гражданите" 2014-2020, като очерта специфичните приоритети за 2014 година, сред които: 
Европейска памет и историческо минало
Демократична ангажираност и Гражданско участие.
 
Председателят на БАЖП Радка Стаменова съобщи, че на 10 април тази година се организира още един семинар, на който ще бъдат представени основните рамки, направления и насоки за кандидатстване по новите оперативни програми, които се очаква да излязат и които ще бъдат финансирани от еврофондовете. Семинарът ще бъде по инициатива на БТПП и БАЖП. 
 
Цветан Симеонов, председател на БТПП, посочи, че заедно с БАЖП се работи в посока усвояване на възможно най-много евро средства и допълни: "Програмата се казва "Европа за гражданите", но Палатата разглежда всеки един български гражданин като потенциален предприемач“. Не случайно БТПП настоява в програмите на учениците и студентите, да се увеличи обема на преподавания материал, засягащ предприемачеството. Това е заложено в западните икономически образователни системи, които влагат до 50% време, отделено за обучение по предприемачество. 
 
За повече информация, можете да посетите сайта на Европейски граждански ресурсен център – България: www.ecrc-bg.com

11.03.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад