Назад

Новосформираната българо-либийска камара планира изложение за българска селскостопанска продукция в Бенгази





Главният секретар на БТПП Васил Тодоров се срещна с председателя на новосформираната Българо-либийска търговска камара (БЛТК) Абдулазис Нусир А.Алатрам и членове на УС на БЛТК -  Валентин Николов („МР-21 Инфраструктури“ ЕООД) и д-р Мохамад Наджар („Лемина консулт“ ЕООД).
 
Председателят на камарата информира, че поставените цели са да се активизират търговско-икономическите взаимоотношения между България и Либия. Първата основна задача е организиране и провеждане на изложение за селскостопанска продукция в гр. Бенгази през месец май тази година. Абдулазис Алатрам посочи, че либийски фирми имат добри позиции на пазарите в Нигер, Чад и Египет  с потенциал да реескпортират български стоки в трети страни.
 
Васил Тодоров изрази готовност Палатата да съдейства чрез разпространяване на информация до своите членове за предстоящото изложение, когато бъдат окончателно уточнени неговите параметри. 
 
Главният секретар на БТПП предложи на Българо-либийска търговска камара да се включи и в дейността на Клуба на смесените и чуждестранни палати към БТПП, който провежда срещи на всяко тримесечие. Срещите на Клуба предоставят една добра възможност за установяване на делови контакти между представители на бизнеса от цял свят.
 

27.02.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад