Назад

Нов конкурс за изявените дами в бизнеса



 
Клубът на жените предприемачи и мениджъри в България представи днес на пресконференция в БТПП новия конкурс „ЖЕНА-ПРЕДПРИЕМАЧ и ЖЕНА-МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА”. Конкурсът запазва духа на традициите и философията, установени в годините чрез конкурса Бизнес Дама на годината, провеждан от 1991 до 2010 г. от неотдавна сменилото собствениците си списание „Ние, жените”.
На пресконференцията  Мариана Печеян, председател на Клуба, и изтъкнати дами от различни сфери на бизнеса декларираха амбицията си да продължат да подкрепят жените, които развиват свой бизнес, независимо от ефектите на икономическата криза. 
Клубът се отказва от конкурса „Бизнес дама на годината”, тъй като марката, собственост на издателите на списание „Ние, жените”, е била продадена на друг собственик. 
В специална декларация на Клуба се казва: „Като жени, които приветстваме професионализма в бизнеса, ние ценим традицията и искаме да съхраним духа й. За нашия клуб Националният конкурс за водещите дами в бизнеса  е общественозначима кауза”.  Затова ние обособихме свой конкурс, чиято мисия е да представи пред нашата общественост българската жена от реалния бизнес, с нейния реален обществен принос. Той ще бъде организиран от Клуба на Жените предприемачи и мениджъри в България и ще носи името „НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЖЕНА-ПРЕДПРИЕМАЧ И ЖЕНА-МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА”. 
Новият конкурс има подкрепата на Първата дама на България г-жа Зорка Първанова, на БТПП, КРИБ, министъра на труда и социалната политика, кмета на София и др.
Заключителният етап на първото издание на НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЖЕНА-ПРЕДПРИЕМАЧ И ЖЕНА-МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА ще се проведе на 19 май 2011 г., 19.00 ч.
________________________________________
Клубът на жените предприемачи и мениджъри в България е учреден на 19 май 2003 г. Кръстници на сдружението са тогавашният председател на БТПП Божидар Божинов и Първата дама на Република България Зорка Първанова.

В момента в Клуба членуват над 100 жени, които развиват бизнес в различни сектори на българската икономика, индустрия и култура. Имаме свои представители в машиностроенето, хранително-вкусовата, химическата и шивашката промишленост, в образованието, туризма, хотелиерството и ресторантьорството, земеделието, услугите и др.

24.02.2011 г.
Назад