Назад

Подписано бе Споразумение за сътрудничество между БТПП и Съвета на Саудитските палати



Подписване на споразумение за сътрудничество между Съвета на саудитските бизнес камари и БТПП в присъствието на министър Трайков в Рияд
 
Днес, 21 януари 2011 г. в гр. Рияд, Кралство Саудитска Арабия се подписа Споразумение за сътрудничество между Българската търговско-промишлена палата и Съвета на Саудитските палати. От името на БТПП документът бе подписан от Николай Филипов, председател на Българо-саудитския бизнес съвет към БТПП, а от Съвета на Саудитските палати от Фахад Ал Султан.
 
Събитието е в рамките на посещението на българска бизнес делегация в Кралството, в отговор на осъществената през месец юли 2010 г. визита в България на бизнес делегация от Саудитска Арабия. На официалното подписване присъстваха министъра на икономиката, енергетиката и туризма, Трайчо Трайко и заместник-министър Иво Маринов, които проведоха и среща с ръководството на Съюза. Споразумението за сътрудничество е документ, който поставя основата за насърчаване на търговско-икономическите отношения и за осъществяване на преки делови контакти между българските и саудитските фирми.
 
Бизнес посещението е съчетано с посещението на министър Трайков в страната.   На 22 януари 2011 г. той ще участва в Международния енергиен форум по случай 20-годишния диалог между страните производителки и страните потребителки на петрол. 
Утре се предвижда провеждане на двустранен бизнес форум. Домакин на събитието е Търговската палата на гр. Рияд. 

21.02.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад