Назад

ОТКРИВАНЕ НА ЗАВОД ЗА АВТОМОБИЛНИ СТЪКЛА В ТРАКИЯ ГЛАС БЪЛГАРИЯ ЕАД



 
Днес 07 февруари 2011 година в Стъкларския комплекс на „Тракия Глас България" ЕАД гр. Търговище се  откри  Завода за автомобилни стъкла. То бе извършено в присъствието на премиера Бойко Борисов,  министрите Тотю Младенов и Вежди Рашидов и изпълнителния директор на холдинг "Шишеджам" проф. Ахмет Кърман. 

БТПП следи с особено внимание етапите на инвестициите в „Шишеджам”, които са партньори на палатата, както в успешни, така и в трудни дни и винаги са получавали съдействие, както на централно така и на регионално ниво. „Тракия Глас България" - Шишеджам са един от водещите членове на Двустранния бизнессъвет България-Турция към БТПП. На откриването днес участва и председателя на Търговишката търговско-промишлена палата Оля Иванова.

След откриването пред журналисти премиерът отбеляза, че се работи за облекчаване на чуждестранните инвестиции. Облекченията ще бъдат коментирани с министрите на икономиката Трайчо Трайков и на финансите Симеон Дянков"

В новопостроения завод са инвестирани над 25 млн. долара и  осигурява заетост на над 100 души. В него ще се произвеждат странични и задни стъкла за автомобилите  Дачия, Шкода, Ауди, BMV  и други
Това е петото производствено съоръжение на фирмата, след завода за домакинско стъкло открито през 2005 г., завод за плоско стъкло от 2006 г., линия за огледала и завод за стъкла за бяла техника от 2007 г.

07.02.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад