Назад

Търговско – икономическите отношения между България и Колумбия с потенциал за развитие



Посланикът на Колумбия, със седалище в Полша, отговарящ за България – Н. Пр. Виктория Гонзалес разговаря с председателя на БТПП Цветан Симеонов. На срещата присъства Рафаел Анвардо, почетен консул на Колумбия в България.
 
Н.Пр Виктория Гонзалес отбеляза важната роля на търговско-промишлените палати за развитие на международните икономически отношения.
 
По време на срещата бяха обсъдени двустранните търговско – икономически отношения между България и Колумбия, като беше отчетен потенциал за развитие. Дискутирана бе  възможност за сътрудничество през следващата 2014г. Предвижда се да бъдат представени възможностите за бизнес и инвестиции в Колумбия по повод официалното посещение на заместник-министъра на външните работи на латионамериканската страна.
 
Акцент беше поставен върху новосформирания Тихоокеански съюз – механизъм за икономическо и политическо сътрудничество между Чили, Колумбия, Мексико и Перу. Материали за съюза може да откриете в библиотеката на Палтата.
 
БТПП ще информира допълнително бизнес средите за предстоящото посещение на колумбийската делегация и организирането на бизнес семинар. 
 
За повече информация: дирекция „Международно сътрудничество и международни организации” към БТПП; тел. : 02 8117 494, 8117 421 или e-mail: m.markova@bcci.bg . 
 
Повече за инвестиционния климат в Колумбия, може да откриете - ТУК
 

06.12.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад