Назад

Обучение "Нови възможности за превръщане на Вашата идея в реален бизнес. Споделено финансиране, фондове за рисков капитал и платформи за иновации"





Започването на нов бизнес е рисково, но когато имате добра бизнес идея, реализирането ѝ не е невъзможно. Необходимо е да сте актуални, иновативни и смели. В условията на непрекъснато и все по-интензивно взаимодействие между млади предприемачи, изследователи и инвеститори заемите от банки изобщо не са единствената опция за реализиране на Вашата бизнес идея. Поради все по-трудно достъпното и рисково банково финансиране, колебанията на финансовите пазари и страха от ниска възвращаемост на инвестирания начален капитал, все повече млади предприемачи прибягват към алтернативни източници за намиране на средства.
 
Целта на обучението е запознаване на млади, креативни хора и стартиращи предприятия именно с такива нетрадиционни форми на финансиране и начини за лансиране на бизнес идеи на реалния пазар. Специално внимание ще се обърне на споделеното финансиране, което позволява на обикновените хора да подкрепят с малки суми различни предприемачески проекти, възможностите за комерсиализиране на идея чрез иновативни платформи, фондовете за рискови инвестиции в start-up компании, както и на една инициатива, целяща развитието на предприемаческия начин на мислене и подкрепата на младите хора да започнат свои бизнес.
 
За лектори по изброените теми са поканени: Марио Николов, изпълнителен директор на BGINING, Рени Попчева, основател и управител на Embrioо, Ивайло Симов, партньор в ELEVEN – фонд за рисков капитал, Мила Григорова, вицепрезидент на клуб по предприемачество Start it Smart.
 
Обучението ще се проведе на 4 декември 2013 г. от 9.30 ч. в сградата на БТПП. Участието е безплатно. Крайният срок за регистрация и подаване на профилите е 27 ноември.
 
За регистрация и достъп до програмата на събитието, моля следвайте линка: http://www.bcci.bg/payment_bcci/index.php?act=semview&id=308  или се свържете с Европейски информационен и иновационен център в БТПП: E-mail: een@bcci.bg, тел.: 02 / 8117 515.

14.11.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад