Назад

Среща на Съвета на председателите на БТПП и РТПП в Ямбол



Николай Пенев - областен управител на Ямбол, Стойчо Стойчев - председател на ЯТПП
По повод 20-годишния юбилей на Ямболската търговско-промишлена палата традиционната среща на Съвета на председателите от Единната система на българските търговско-промишлени палати (камари) се състоя в Ямбол.
 
Обсъдени бяха актуални организационни въпроси, както и проблеми, касаещи икономическото развитие на страната.
Разгледана беше подготовката на становища по актуални икономически въпроси. Споделени бяха добри практики от дейността на регионалните палати.
 
Представена бе информация за създадените по региони Центрове на Националната академична мрежа и подкрепата, която оказва БТПП на БАН по места за основаване на подобни структури и в други региони на страната.
 
Председателят на БТПП разговаря с областния управител Николай Пенев, като бяха очертани проблемите и трудностите за бизнеса. 
Днес предстои среща с Григор Порожанов, директор “Външноикономическо сътрудничество” в Министерството на външните работи, на която председателите от Единната система на българските търговско-промишлени палати (камари) ще се запознаят с политиката на икономизация на дипломацията и как дипломатическите ни представителства зад граница могат да бъдат в услуга на предприемачите.
 

 


14.11.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад