Назад

Студенти от Международния университет Флорида на посещение в БТПП





Група от около 20 студенти, магистърска и докторска степен по публична администрация от Международния университет Флорида с ръководител проф. Алан Розенбаум, посетиха БТПП и се срещнаха с председателя на Палатата Цветан Симеонов. 
 
Председателят запозна гостите с условията за членство; системата от Регионални палати, както и с интересни моменти от историята на БТПП. Представени бяха различните форми на членство в палатите по света – доброволно и задължително. В хода на дискусията студентите се запознаха с ролята на БТПП в Националния съвет за тристранно сътрудничество. 
 
Разговорът с гостите бе и по отношение на икономическото състояние на България. Цветан Симеонов отбеляза и промените, от които се нуждае България за привличане на повече чуждестранни инвестиции. Той изтъкна важността на електроното правителство за облекчаване на административното обслужване, както и ползите от членството на България в ЕС.
 
Студентите показаха интерес и отправиха въпроси, свързани с икономиката на България и мисията на БТПП в услуга на бизнеса.
 
Едноседмичното обучение на студентите от специалност „Публична администрация“ в София е в рамките на подписания Меморандум за сътрудничество между Университета за национално и световно стопанство (УНСС) и Международния университет Флорида (FIU). Обучението им ще бъде фокусирано върху проблемите на демократичния преход и административната реформа в България. Програмата на студентите включва посещение на публични институции, както и на исторически забележителности.
 

08.11.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад