Назад

БТПП бе домакин на Българо-китайски бизнес форум





БТПП бе домакин на Българо-китайски бизнес форум. Събитието се проведе под надслов „България – Китай, търговия и сътрудничество в областта на фармацевтични продукти и медицинско оборудване“ и бе организирано съвместно с Китайската търговска палата за внос и износ на лекарства.
 
Форумът бе открит от председателя на БТПП Цветан Симеонов. Той определи фармацевтичния сектор като бранш с огромен потенциал за развитие. Показателен за това е фактът, че във форума участваха над 30 български фирми. Цветан Симеонов изтъкна и традиционно добрите отношения на БТПП с посолството на КНР.
 
Приветствие към участниците във форума отправи и временно управляващият посолството на Китай в София Дзия Ли.
Заместник министрите на здравеопазването Бойко Пенков и на икономиката и енергетиката Красин Димитров подчертаха, че има неизползвани възможности за развитие на отношенията между България и Китай.
 
Вицепрезидентът на Китайската търговска палата за внос и износ на лекарства и здравни продукти г-жа Менг Донпинг представи китайската фармацевтична промишленост, която в последните години бележи по над 20% ръст, годишно. Във форума участва и зам.-директорът на Министерство на търговията на КНР Янг Бо.
 

18.09.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад