Назад

БТПП бе гост на изложба по повод Деня на независимостта на Украйна





БТПП бе гост на изложба-графика на художникa Олег Денисенко, организирана от Посолството на Украйна в България и Институт за Етнология и фолклористика с етнографски музей при БАН по случай 22-та годишнина от Независимостта на Украйна.
 
Събитието откри посланикът на Украйна в България Н.Пр. Микола Балтажи. Той отбеляза, че графиките на художникa Олег Денисенкo възпроизвеждат мислите чрез изкуството на един креативен художник и философ.
 
Съзерцавайки творбите на Олег Денисенко, можем, от една страна, да достигнем до някогашните си детски фантазии, а от друга – по доста чуден и оригинален начин се докосваме до философски проблеми и до драматичните конфликти на съвремието.
 
Изложбата може да бъде посетена до 5 септември 2013 г. в залите на Националния Етнографски музей при БАН, площад “Александър I” 1.
 
 
 
 
 
*Олег Денисенко е роден на 27 март 1961 г. в гр. Лвов, Украйна. Завършва Украинската печатна академия, специалност „Графика“. Награден е с 28 международни награди, медали, дипломи и грамоти в Словакия, САЩ, Полша, Корея, Югославия, Русия, Румъния, Великобритания, Италия, Испания. Член е на Съюза на украинските художници и на Академичния съвет на Международната академия за съвременно изкуство, Рим, Италия.
 

22.08.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад