Назад

Официално бе открита Българо-румънската търговска камара





С официална церемония в посолството на Румъния в София, вчера бе отбелязано откриването на Българо-румънската търговска камара. На събитието присъстваха дипломати, представители на деловите среди и местните власти. Сред гостите бе и председателят на БТПП Цветан Симеонов.
 
Българската търговско-промишлена палата приветства идеята и се надява на добро бъдещо сътрудничество с камарата и активна дейност, подчерта в изказването си той и коментира, че след откриването на Дунав мост 2, създаването на смесената камара е още един „мост” за сътрудничеството между двете страни.
 
„Няма нищо страшно, че част от туристическия поток от Румъния се насочва към България; няма нищо страшно, че някои български фирми изнасят част или цялото си производство в Румъния. Това ще има чудесен ефект за в бъдеще  -  ще накара правителствата да се състезават за създаване на по-добри условия за бизнес и ще накара бизнесмените да се състезават по добро обслужване и по-добри услуги на гражданите. Тази конкуренция ще направи по-силни икономиките на двете страни “, заяви Цветан Симеонов. 
 

03.07.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад