Назад

Бизнесът е за подобряване на управлението на обществените поръчки



Над 170 делегати, държавни служители и експерти от България, Румъния, Македония и САЩ, както и представители на деловите среди и дипломатическия корпус участваха през миналата седмица в регионалната конференция на тема „Прозрачност в управлението на обществените поръчки". Темата на форума е изключително актуална в контекста на общите усилия за изграждане на предвидима  и конкурентна бизнес среда. Организатори на конференцията бяха Посолството на САЩ и Американската търговска камара в България.
 
Форумът беше открит от Алекс Нестор - вицепрезидент на Американската търговска камара в България, посланика на САЩ Н. Пр. Марси Рийс, представители на правителствата на България, Румъния и Македония.
 
Прозрачност, премахване на ограничаващите процедури и стартиране на електронни обществени поръчки в България бяха основните препоръки на бизнеса и дипломатическата общност по време на конференцията за прозрачността на обществените поръчки. 
 
БТПП предостави информация за срещата преди конференцията с председателя на Палатата Цветан Симеонов и представители на Департамента по търговия на САЩ и на Търговското представителство към Посолството на САЩ, които се запознаха с предложенията на БТПП за увеличаване на прозрачността и подобряване на управлението на обществените поръчки.
 
 
Всички презентации от конференцията - ТУК

 


25.06.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад