Назад

Кръгла маса за възможностите за китайски инвестиции у нас





Председателят на БТПП Цветан Симеонов взе участие в кръгла маса, посветена на възможностите за инвестиции от Китай в българския бизнес и икономика, организирана от партия АТАКА. Гости на форума, който се състоя в парламента на 10 юни 2013 г., бяха и председателят на Българо-китайската търговско-промишлена камара Виктор Азманов, изпълнителният директор Стефан Кинов, Виолина Накова - председател на Изпълнителния съвет, Илко Йоцев – член на борда на директорите. Кръглата маса бе водена от лидера на АТАКА Волен Сидеров.
 
По време на форума председателят на БТПП коментира, че китайският подход към бизнеса е доста прагматичен и посочи, че на последния българо-китайски бизнес форум, който се състоя в началото на месеца в София, бяха сключени договори. „Единият беше за намерения, но очакваме скоро да се реализират, а другият беше скромен договор за 1.5 млн. евро за слънчогледово олио, което ще се изнася от България в Китай“, уточни Цветан Симеонов и изрази надежда да се сключват повече такива договори. 
 
Председателят на БТПП подчерта, че интересът на Китай е не само за износ, но и за развитие на определени селскостопански производства  в България и че реализацията на такива проекти ще има и социален ефект.
 
Цветан Симеонов отбеляза, по време на форума и че БТПП участва активно в реформата на правилата на обществените поръчки и заяви категорично, че БТПП ще подкрепи такива мерки, които ще доведат до повече прозрачност и повече яснота за обществото.
 

11.06.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад