Назад

Новосибирската търговска палата предлага сътрудничество





 

Руската компания “Славянская Артель“ предлага популяризиране на България в област Якутия и Сибир като цяло. Това заяви генералният директор на руската компания “Славянская Артель” Вячеслав Думенко при посещението си в БТПП.
 
Думенко предостави на председателя на БТПП поздравително писмо от председателя на Новосибирската търговска палата и покана да посети Якутия в близко бъдеще заедно с представители на българския бизнес.
 
Цветан Симеонов прие поканата и изрази готовността на БТПП да окаже съдействие за развитието на двустранните отношения между България и района на Сибир в Русия. Очаква се в края на месец септември 2013г. в София да пристигне делегация от област Якутия за което БТПП, ще публикува допълнителна информация.
 
В Якутия се намира най-голямото находище на диаманти в Русия. В областта има и находища на много други полезните изкопаеми с икономическо значение като злато, каменни и антрацитни въглища, железни руди, природен газ, олово, волфрам, полиметални руди, живак, антимон и други.
 
Думенко представи дейността на “Славянская Артель” (http://www.slav-a.ru/), която е предимно в областта на изграждането на туристически обекти и балнеолечение в България.
 

07.05.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад