Назад

Турция представи опита си в стимулирането на инвестициите





 

Председателят на БТПП Цветан Симеонов участва в организираната от Турско-Българската Търговско-Индустриална Камара бизнес закуска в хотел Шератон по тема „Инвестиционна среда и стимули в Турция“. Той заяви, че БТПП ще продължи да подкрепя бизнес отношенията с Турция и отбеляза, че взаимната ни търговия се нуждае от балансиране, както и че е необходим баланс и в инвестициите между нашите страни. Цветан Симеонов подчерта, че представянето на инвестиционната среда в Турция е много полезно, тъй като дава информация на българските компании за възможностите за инвестиции в Турция. 
 
Във форума участваха президентът на Турско-Българската Търговско-Индустриална Камара Зеки Байрам, дипломати от турското посолство в София, бизнесмени и представители на турски и български институции.
 
По данни на ТБТИК през последните 10 години турската икономика бележи завиден ръст със средно 5% годишно, които я правят 6-та по големина в Европа и 16-та в света. Най-големият дял в чуждестранните инвестиции в Турция е на фирми от европейските държави, които през 2012 година стигат до рекордните нива отбелязани през 2006 година, преди възникването на глобалната криза.
 

25.04.2013 г.

Видео:

Назад