Назад

Македонско – българската стопанска камара търси партньорство за инфраструктурни и други проекти





 

Македонско-българската стопанска камара (МБСК) планира в следващите две години да се активизират взаимоотношенията между заинтересовани фирми и организации от България и Македония в разработването и изпълнението на проекти от двустранен интерес, свързани с изграждането на инфраструктурни проекти, проекти в сферата на селско стопанство, промишлеността и др.
Това съобщи новият председател на Македонско-българската стопанска камара Зоре Темелковски на среща в БТПП със зам. председателя на БТПП Георги Стоев.
 
В срещата участваха и Виолета Ангелковска, изп. директор на МБСК, Благоя Дончев, председател на управителния съвет и генерален директор на фирма "ADING", Никола Василев, изп. директор на фирма "BULGARTEL" и Ана Стойкова, ръководител на Международната служба на Инвест - Македония в София, ситуирана в Македонското посолство. Зоре Темелковски представи програмата и плановете на МБСК в следващият двугодишен период.
 
От своя страна Георги Стоев запозна гостите с дейностите на БТПП в услуга на бизнеса. Бе обсъдена възможността за съвместни действия от страна на МБСК и БТПП при проучването на възможностите при усвояването на предприсъединителните фондове, предвидени от ЕС за Македония. Георги Стоев предаде на македонските гости информационни материали, свързани с последните търгове на 7-ма рамкова програма и за новата програма "Хоризонт 2020" на ЕС, по които двете организации могат да си сътрудничат.
 
Двете страни изразиха желанието си за активен обмен на информация и бъдещо сътрудничество за разработване на иновационни проекти и стимулиране на деловата среда в полза на своите членове.
 

11.04.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад