Назад

Проект "Рекултиватур" на световното туристическо изложение ITB Берлин



БТПП участва с проект РЕКУЛТИВАТУР  на световното туристическо изложение ITB Берлин, което се провежда в германската столица в периода 6-10 март.

Палатата представя разработените туристически продукти по проект Рекултиватур, финансиран по програма за транснационално сътрудничество "Югоизточна Европа". В рамките на изложението е нает щанд, на който партньорите по проекта  представят атрактивни религиозни туристически продукти и маршрути в Югоизточна Европа, включително България.
 
БТПП финансира участието и на 4-ма представители на браншови организации и фирми-членове от сектор туризъм с цел по-широко рекламиране на туристическите възможности на България и осигуряване на условия за директно договаряне на продукти и маршрути между българските представители и участващите чуждестранни партньори в изложението.
 
По време на туристическата борса са планирани редица бизнес срещи с турагенти и оператори за запознаването им с подготвените туристически пакети и маршрути по проект "Рекултиватур" и други интересни туристически дестинации в България.
 
Делегацията на БТПП участва в специализиран семинар, посветен на инициативи за развитие на туризма в рамките на Дунавската стратегия, както и в пресконференция, представяща България като атрактивна туристическа дестинация.
 
Изложението е най-значимият туристически форум в световен мащаб, предназначен както за професионалисти, така и за масова публика. През 2012 г. в ITB Берлин са участвали над 10 000 изложители от 190 страни, а броят на изложителите надхвърля 270 хиляди.

08.03.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад