Назад

За осемнадесети път Хасковската търговско-промишлена палата чества празника на лозаря Трифон Зарезан









В традиционното събитие на Хасковската търговско-промишлена палата тази година участваха вицепремиерът и министър на вътрешните работи, г-н Цветан Цветанов, министърът на икономиката, енергетиката и туризма, г-н Делян Добрев, Председателят на БТПП, г-н Цветан Симеонов, Председателят на ХТПП, г-н Янчо Янев, заместник-областният управител на Хасково, г-н Николай Нанев, кметът на Община Хасково г-н Георги Иванов, народни представители, кметове от областта, представители на партньорски организации от Великобритания, Украйна, Гърция и Турция, както и представители на местния бизнес и на водещи фирми от цялата страна.

От страна на представителите на чуждите мисии в Република България учасваха посланиците на Дания, Полша, Южна Африка, Молдова, Косово и Словакия, както и търговски представители и съветници на Австрия, Полша, Нидерландия, Руска Федерация и Турция.

Преди честването се проведе заседание на Съвета на председателите на Българската търговско-промишлена палата. След това се състоя конференция в театър „Иван Димов” на тема:  „Стандартизиране на качеството: Към по-добър пазарен опит”, организирана по проект Маркет Контрол, който  се финансира по Програма „Европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2013”. Проектът се изпълнява от Хасковска търговско-промишлена палата в партньорство с Гръцката международна бизнес асоциация, с Гръцката организация по стандартизация в Солун и с Професионалната и занаятчийска камара на Родопи, Гърция.

Около 400 участници в конференцията бяха приветствани от вицепремиера и министър на вътрешните работи, г-н Цветан Цветанов, от министъра на икономиката, енергетиката и туризма, г-н Делян Добрев и от Председателя на УС на БТПП, г-н Цветан Симеонов.

В края на конференцията вицепремиерът и министър на вътрешните работи връчи на кмета на община Хасково, г-н Георги Иванов статуетка  на бог Хермес, изработена от скулптора Ставри Калинов и грамота от БТПП, като признание за подпомагането на бизнеса в региона и гостоприемството за провеждане на редица международни бизнес форуми и срещи.

След конференцията на официална церемония в хотелски комплекс «Фантазия» Хасковската търговско-промишлена палата връчи грамоти за постигнати високи резултати и съдействие за проспериране на българския бизнес на фирми и личности:

Сред отличените бяха :

  • „Каменица” АД – за най големи инвестиции в пивоварна „Астика”, гр. Хасково. Грамотата бе връчена от г-н Цветан Цветанов, вицепремиер и министър на вътрешните работи на г-н Пламен Денчев, директор „Производство”.
  • Г-н Цветан Георгиев – управител на Винарска изба „Кастра рубра”, с. Коларово, обл. Хасково за успешен мениджмънт в лозаро-винарски бранш . Грамотата връчи г-н Делян Добрев, министър на икономиката, енергетиката и туризма.
  • ЕТ „Тодор Нолев”, гр. Хасково – за инвестиции и развитие на месопреработвателния бранш в област Хасково. Г-н Цветан Симеонов, председател на БТПП връчи грамотата на собственика на фирмата.
  • Председателя на Одринската търговско-промишлена палата, г-н Джемил Гюлер получи грамота от г-н Янчо Янев, председател на ХТПП за дългогодишно партньорство по Програми на Европейския съюз.
  • Търговско-промишлената палата на град Луганск, Украйна за дългогодишно сътрудничество и принос в развитието на двустранните бизнес отношения между регионите на  Хасково и Луганск. Грамотата получи г-н Олександър Пиенкин – Директор в Търговско-промишлената палата на Луганск от г-н Янчо Янев, председател на ХТПП;
  • Гръцката международна бизнес асоциация – Солун, Гърция – за активно партньорство по програмата за „Европейско териториално сътрудничество Гърция – България”. Грамотата получи г-н Анастасиос Александридис, зам.-председател на асоциацията.
  • Телевизия „Аида Хасково” – за успешно медийно сътрудничество с ХТПП в полза на бизнеса от региона.
 
На 16 февруари гостите на ХТПП посетиха лозовите масиви на Винарска изба „Кастра Рубра”, с. Коларово, общ. Харманли, където се състоя празничния водосвет с традиционно зарязване на лозята. Делегацията водена от г-н Цветан Цветанов, вицепремиер и министър на вътрешните работи посети и производствената база на Винарска изба „Кастра Рубра”. Домакините посрещнаха гостите с интересна фолклорна  програма.

17.02.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад