Назад

Среща с членовете на Американската търговска камара



Американската търговска камара (AmCham) организира работна среща с представителите на правителството, дипломатическия корпус и бизнеса. Премиерът Бойко Борисов направи презентация по темата: "Правителствени приоритети и политики през новия програмен период и многогодишната финансова рамка на ЕС за 2014-2020 г.". На срещата участваха и министрите Делян Добрев, Тотю Младенов, Нона Караджова, Ивайло Московски. Председателят на БТПП също се включи в срещата.

Г-н Борисов представи тезата си по теми, важни за бизнеса - продължаване на изграждането на транспортната инфраструктура, създаване на нови работни места, електронното правителство, инфраструктурата на водния сектор, конкурентноспособността и насърчаването на малки и средни предприятия, иновациите на енергийната ефективност. 
 
Премиерът подчерта, че България има най-ниски данъци - 10% облагане на доходите, 20% ДДС и ниски такси. "Имаме и добри рейтинги и оценки от ЕС", добави премиерът. България използва европейските фондове в сфери, нужни на цяла Европа, каза Борисов пред представителите на бизнеса и допълни, че през страната минават пет европейски транспортни коридора. 
 
В изказването си Делян Добрев, министър на икономиката, отбеляза, че целта на промените, които се приемат в Закона за насърчаване на инвестициите, е да даде допълнителни стимули за инвестиции в страната. 
 

30.01.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад