Назад

Покана за участие в Бизнес делегация до Виетнам



 

БТПП съобщава за  организиране на бизнес делегация, придружаваща Росен Плевнелиев, Президент на Република България , по време на неговото официално посещение в СР Виетнам - градовете Ханой, Хуе и Хо Ши Мин, в периода 24 - 28 февруари 2013г. Визитата се осъществява съвместно с Администрацията на президента, Виетнамската търговско-промишлена палата и Посолството на България във Виетнам.

Виетнам е традиционен наш партньор в Азия. Важна предпоставка за успешното развитие на отношения между България и Виетнам в търговско-икономическата сфера е подписаното на 23 ноември 2006 г. Споразумение за икономическо сътрудничество между двете страни. Водещи стоки в износа през последните години са: пшеница и смес от пшеница и ръж; антибиотици, инсектициди, медикаменти, полиспасти, вина от прясно грозде.

Перспективни области за разнообразяване на стокообмена и увеличаване дела на българския износ за азиатската страна са:

  •  химическа промишленост – износ на суров каучук карбамид, калцинирана сода, химикали за растителна защита и др.;
  • машиностроене – износ на металорежещи и металообработващи машини, части и детайли за асансьоростроенето;
  • фармацевтична промишленост – повишаване износа на лекарствени суровини и продукти и инвестиции в изграждане на производствени мощности;
  • лека промишленост - съвместно производство и износ на естествена коприна, производство на тютюневи изделия;
  • селско стопанство – доставка и проектиране на оборудване и системи за напояване; износ на български вина, селскостопанска продукция и техника;
  • съвместно производство - плодови сокове, бира, медикаменти във Виетнам; текстил, кафе и обувки в България; изделия и имущество в сферата на специалната продукция;
  • строителство;
  • логистика - превоз на замразени продукти;
  • инфраструктура  и възобновяеми източници;
  • Изграждане и поддръжка на пречиствателни станции, ВиК елементи.

Освен официалната част, проектопрограмата за посещението предвижда и провеждането на двустранни срещи с работен език английски по бизнес-интереси в Ханой, както и виетнамско-български бизнес форум в гр. Хо Ши Мин на 28 февруари. Виетнамската търговско-промишлена палата ще съдейства за намирането на надеждни бизнес партньори.

По предварителни разчети разходите, свързани с посещението, ще възлязат на 1400 евро, в които са включени: пътуване с правителствен самолет, настаняване и 4 нощувки в 4-звезден хотел, 2 вечери за участниците в бизнес делегацията, вътрешен транспорт, туристическа обиколка, медицинска застраховка, виза, информационна брошура  и организационна такса.

За заявяване на участие е необходимо да изпратите попълнена приложената регистрационна форма и копие от международен паспорт в срок до 18 януари /петък/ на E-mail: irelations@bcci.bg

Заявилите участие е необходимо да заплатят сумата в срок до 25 януари 2013/петък/. При последващ отказ за участие в делегацията, в срок до 30 януари 2013 г./сряда/, БТПП възстановява 100% от извършеното плащане. След изтичане на този срок, при отказ от пътуване,  сумата не се възстановява. Заплащането може да стане с банков превод (виж ТУК) или в брой на касата на Палатата.

Съставът на бизнес делегацията ще бъде окончателно утвърден от Администрацията на президента на Република България.

За повече информация относно бизнес делегацията: БТПП, Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации”, тел.: 8117 421 и 8117 494..

            Приложения:

 


16.01.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад