Назад

Международната дейност на Палатата стартира за тази година с 3 нови инициативи



 

В продължение на традициите и добрите практики в областта на международно сътрудничество, БТПП има амбициозна програма за 2013 г. за инициативи и събития. Още от началото на тази година активно се подготвят 3 международни събития: бизнес делегация до Виетнам, придружаваща президента на Република България - Росен Плевнелиев; бизнес делегация до Алжир, придружаваща г-н Николай Младенов, външен министър на Република България; участие в Международното инженерно изложение  “India Engineering Sourcing Show 2013” в Мумбай.
 
Стремежът е, да се надгражда постигнатото през 2012г., като Палатата ще разширява географския и икономически обхват на делегациите. БТПП продължава отличното сътрудничество с чуждестранни дипломатически представителства у нас – обменя се актуална информация за законодателни промени в областта на икономически, търговски, нетарифни и тарифни ограничения, както и оферти за търсене, предлагане на стоки и услуги, трансфер на технологии, панаири и изложби.
 
В началото на тази година БТПП запита отново своите членове за предпочитаните от тях дестинации за организиране на бизнес делегации. Продължава интереса и към страни извън ЕС. Сред най-желаните държави се оказаха: Турция, Румъния и Македония, като цел на дирекция „МС и МО” е да отговори на интересите на бизнеса – ето защо залага пътуванията до тези страни в програмата си за 2013г.
 

14.01.2013 г.

Още новини:

Видео:

Назад