Назад

БТПП продължава добрите практики в сътрудничеството си с Посолството на Народна Република Китай







 

В БТПП се проведе среща с търговския съветник на Китай в България – Юан Кехуа, представители на посолството на КНР и представител на Смесената камара.
 
Георги Стоев, заместник-председател на БТПП, приветства гостите и изрази надеждите си за добро сътрудничество през новата 2013 година. Той запозна присъстващите с резултатите от смесената група Европа-Китай в Брюксел.
 
Г-н Стоев обърна внимание на добрите практики с китайските инвеститори в България. Сред успешните проекти в страната се нареждат инвестициите в завода за асемблиране на коли, доставките на гранични скенери, проекти в селското стопанство.
 
Г-н Попов, представител на Смесената камара, представи успешните практики в сътрудничеството си с редица китайски компании в сферата на инженеринговата дейност, енергетиката и селското стопанство.
 
Търговският съветник на Китай изрази своето желание за продължаване на отличните контакти между БТПП и Посолството на Китай. Той заяви, че основна цел на търговския отдел е разширяване на търговско-икономическите отношения между България и Китай. Като продължение на установеното партньорство и тази година  ще се осъществи обмен на кадри, като двама представители от нашата страна ще бъдат изпратени на обучение в Китай.
 
В заключение на срещата г-н Стоев изрази готовността на БТПП да насърчава и развива икономическите връзки между двете страни, предоставяйки информация на търговския отдел за проекти и изложения в България, с цел привличането на потенциални партньори. Той запозна гостите с новото издание на БТПП - Календар на панаирите и изложбите през 2013 г.
 

09.01.2013 г.
Назад