Назад

Обръщение от председателя на Палатата



 

Уважаеми колеги и приятели,
 
В края на всяка година и в началото на новата, БТПП вярна на традицията, прави равносметка на постигнатото, гради планове за бъдещето и се подготвя за нови предизвикателства.
 
За българските фирми 2012 година отново премина белязана от трудностите в международната и националната икономика.
 
БТПП също премина през сериозни  изпитания, но успя да защити своята позиция на международно призната работодателска организация.
 
Привлякохме нови ключови проекти и активизирахме контактите си с деловите среди у нас и в чужбина. Бяхме по-интензивни и инициативни в локални и международни конференции и форуми. Разширихме дейностите за интернационализацията на малките и средните предприятия. Продължихме да изграждаме връзки с академичните общности.
 
Системата ни се разрасна, успяхме да станем по-единни и по-фокусирани. Готови сме да предложим на своите членове нови бизнес услуги и стратегии чрез иновации, намиране на решения за развитие чрез диалог и сътрудничество, вече и в нови области като електронна търговия, електронни сертификати и др.
 
Разчитаме, че нашите предложения, формулирани с ясния мандат от над 52 хиляди члена, ще бъдат чути и от управляващите, и от национално отговорните партии – участници в Избори 2013, за които просперитетът на българската икономика е от основополагащо значение.
 
Използвам възможността да благодаря на фирмите, които членуват в Палатата, че ни се доверяват дори в трудни времена, че отделят от времето си, за да предлагат становища и идеи. С подкрепата им запазваме лидерски позиции, верни на ценностите, които изповядваме.
 
Независимо от трудностите, аз съм убеден, че ние израстваме, ставаме по-силни и посрещаме с търпение и мъдрост предизвикателствата. Заредени сме с оптимизъм и очакваме нови положителни знаци за възстановяването на българската икономика.
 
За Новата година нека си пожелаем с грижите на добри стопани да осигурим благополучие на нашите семейства, просперитет на нашия бизнес, по-светло бъдеще на България!
 
Да е мирна, благодатна, щедра и щастлива Новата 2013 година!
 
Цветан Симеонов
Председател на УС на БТПП

02.01.2013 г.
Назад