Назад

Осма среща на Клуба на смесените и чуждестранни палати в България





 

В БТПП се проведе Осма среща на Клуба на смесените и чуждестранни палати. Срещата бе водена от председателя на БТПП, г-н Цветан Симеонов, който сподели, че БТПП изпраща като цяло една успешна година. Представeна беше безплатна нова услуга на БТПП стартирала преди десет дни от г-жа Беата Папазова, съветник Европейска  интеграция и  проекти в БТПП. Услугата се изпълнява по Проект „Повишаване на обществената нетърпимост към неформалната икономика при трудовоправните и осигурителните отношения и превантивни действия за ограничаването й”. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Целта на услугата е да даде безплатна информация на заинтересованите, предоставяна от най-добрите специалисти. Консултациите са писмени като до момента са получени около 40 запитвания получили отговор.

Повече информация може да се намери на: www.vsa.bcci.bg

Олга Чугунска, експерт икономист в Отдел икономически анализи и политика в БТПП представи проучване на бизнес климата за 2013г., изготвено по линия на  Европалати със съдействието на БТПП. В проучването са участвали повече от 630 фирми. Резултатите показват, че оптимизмът в очакванията на бизнеса за 2013г. намалява.

Повече информация можете да намерите тук: http://www.bcci.bg/news/4805

Тук обобщените резултати на Европалати на европейско ниво : Economic Survey 2013 

В края на срещата г-н Симеонов сподели, че БТПП ще продължи и през 2013г. да полага усилия за поддържане на връзката между смесените и чуждестранни палати и се надява също така да има нови идеи как да се организира клуба в бъдеще. 


20.12.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад