Назад

В БТПП се проведе среща с индийската компания „Heavy Engineering Corporation Ltd.”





Главният експерт по технологичните въпроси на държавната индийска компания “Heavy Engineering Corporation Ltd.” – Навеен Кумар Сингх и Цветан Симеонов -  председател на БТПП, събеседваха в Палатата. 

Г-н Симеонов запозна госта с дейността и услугите, които предлага Палатата, както и с предимствата на Арбитражния съд. Той отбеляза доброто сътрудничество на БТПП с Федерацията на индийските търговско-промишлени палати /FICCI/, Конфедерацията на индийската индустрия /CII/ и Арбитражния съд на Индия. Председателят Цветан Симеонов представи предимствата на България като благоприятна дестинация за чуждестранни инвестиции заради ниския държавен дълг, стабилната валута и пр.
 
Навеен Кумар Сингх от своя страна също разказа за дейността и проектите на “Heavy Engineering Corporation Ltd.”. Г-н Сингх сподели, че интересът за намиране на български партньори се е породил след българската бизнес делегация в Индия, която бе организирана от БТПП през октомври тази година.
 
“Heavy Engineering Corporation Ltd.” /HEC/ е един от най-големите интегрирани инженерни комплекси в Индия. Тя е производител и доставчик на всякакви съоръжения и екипировки, необходими за тежкото машиностроене. HEC е специализирана в секторите: стомана, енергетика, миннодобив, изграждане на жп инфраструктура и др.  Също така компанията предлага поддържане и модернизацията на машините и съоръженията.
 
Държавната индийска компания проявява голям интерес за намиране на сериозни български партньори от минната и железопътна индустрия, енергетиката, производители на кранове. Г-н Навеен Кумар Сингх сподели, че компанията има готовност освен да доставя машини, също така да запознае българските партньори с технологията на дизайна им, която е уникална и специално разработена от HEC. 
 
Председателят на Палатата и представителят на индийската компания обсъдиха също и трудната процедура за издаването на визи и необходимостта от улесняването им. Г-н Симеонов увери събеседника си, че БТПП е готова да сътрудничи относно този проблем на сериозните индийски фирми, които имат желание да посетят България, с цел развиване на бизнес отношения със страната ни.
 
Информационни материали за компания  “Heavy Engineering Corporation Ltd.” са достъпни в Библиотеката на БТПП.
 

15.12.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад